Hulp bij geldzaken en schulden

Wat is het?

U heeft problemen met geldzaken en schulden en het lukte u nog niet om die op te lossen. Zoek hulp voordat uw problemen groter worden!

Welzijnsstichtingen

Geven advies en helpen bij aangifte inkomstenbelasting en aanvragen van huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag, huurbevriezing en meedoenregelingen.

• Inwoners Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel: stichting WON: tel. (0180) 522 045
  • Inwoners Schoonhoven: SWOS: tel. (0182) 381 227.
  • Inwoners Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist: SWOK-midden: tel. (0182) 350 012

Kwadraad maatschappelijk werk

Geeft inzicht in uw uitgaven en biedt hulp bij schulden. Biedt ook hulp als u vastloopt in studie of werk.
Tel. 088 900 4000.

Voedselbank

Lukt het u niet uw dagelijkse boodschappen te kopen? De Voedselbank biedt snel hulp zodat u een noodvoedselpakket kunt ophalen.
Aanvragen via Kwadraadtelefoon: tel. 088 900 4000.

Stichting Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje

Helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan.
Contact via de welzijnsstichtingen of info@budgethulpkrimpenerwaard.nl.

Humanitas Thuisadministratie

Helpt bij het ordenen van uw administratie, het invullen van formulieren en bij schulden.
Contact via de welzijnsstichtingen of e-mail: ta@humanitas-MH.nl of 06 22 49 78.

Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard (SUN)

Helpt inwoners bij geldnood, waarvoor geen andere hulp beschikbaar is. Hulp in de vorm van een financiële bijdrage via het Noodfonds en/of een renteloze lening via het Sociaal Leenfonds. Hulpverleners kunnen aanvraag doen via Kwadraad, gemeente, welzijnsstichtingen,  Humanitas of SchuldHulpMaatje.

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk

Leert jongeren via coachingstrajecten omgaan met geld.
Tel: (0182) 640 694 of info@stjjmh.nl

Handige websites

Schulddienstverlening gemeente Krimpenerwaard

De schulddienstverleners van de gemeente gaan met u naar een oplossing zoeken. Let op: alleen bij schulden die niet in 3 jaar zelf kunnen worden afgelost.

Dit start met een informatie- en adviesgesprek. Maak hiervoor een afspraak via tel. 140182.

Voor wie is het?

U krijgt hulp van de gemeente bij schulden:

• als u in de Krimpenerwaard woont
  • en problemen heeft met geldzaken en/of schulden
  • mensen met een eigen bedrijf en geldproblemen melden zich bij het Regionaal bureau zelfstandigen.