Nieuwe adviseur bij Stichting WON

Met ingang van 1 september ben ik werkzaam bij Stichting WON als adviseur welzijn en mantelzorg. Ik heb er ontzettend veel zin in om de inwoners met raad en daad bij te staan. Om een beeld te geven wie ik ben, stel ik mijzelf hieronder voor.

Mijn naam is Agata Bojko. Ik ben moeder van twee kinderen. Samen met mijn kinderen, mijn man en onze teckel wonen wij in de Zilverstad, Schoonhoven.

De nieuwe fase in mijn leven begon toen ik in 2001 naar Nederland kwam. Mijn jeugd heb ik in Polen doorgebracht. Toen ik in Nederland kwam wonen, ging ik eerst de Nederlandse taal leren. Mijn avontuur met het volgen van opleidingen begon echt in 2009. Eerst ging ik een beroepsopleiding op mbo-niveau volgen. Daarna was ik niet meer te stoppen en in 2016 heb ik een HBO-programma Communicatieve vaardigheden succesvol afgerond. In hetzelfde jaar begon ik aan het HBO-programma Sociaal Juridische Dienstverlening (2 jaar). Na het afronden van dit programma heb ik besloten om in september 2018 de opleiding HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening te beginnen. Ik ben in de 2e fase van de opleiding ingestroomd. Op dit moment volg ik 3e fase van de opleiding. In 2022 hoop ik af te studeren.

In de periode van 2011 tot 2020 heb ik bij de gemeente Krimpenerwaard gewerkt op de afdeling Sociale Zaken als medewerker administratie. Het werken met mensen geeft mij veel voldoening. Tijdens contacten met mensen probeer ik hen in hun eigen waarde laten. Ik vind dat iedereen gelijk is en ik behandel mensen hetzelfde.

Verder zet ik mij graag in voor de maatschappij. Sinds 2011 ben ik vrijwilligster bij het Nederlandse Zilvermuseum en sinds kort ben ik taalmaatje voor een statushouder via de Stichting Krimpenerwaard Intercultureel.

Naast het moederschap, mijn studie en mijn werk probeer ik geregeld te sporten. Ik ga dan naar de fitness, ik fiets of ik wandel met de hond. Verder ben ik dol op dansen.

Het ontdekken van diverse culturen en het ontdekken van de geschiedenis ervan staat op mijn 'bucketlist'. Met mijn gezin bezoek ik graag Europese steden waardoor wij alleen rijker van binnen worden.