Administratieve thuishulp

Heeft u door omstandigheden moeite om uw eigen administratie bij te houden of wilt u hierbij graag ondersteuning, dan kunnen de vrijwilligers van de Administratieve Thuishulp u hierbij ondersteuning bieden.

Administratie Thuis is een project voor zelfstandige wonende ouderen of inwoners die door persoonlijke en/of sociale omstandigheden (tijdelijk) hulp nodig hebben bij hun administratie. U komt voor deze dienst in aanmerkingen als u moeite heeft met het ordenen van uw administratie, bijvoorbeeld:

omdat uw ogen achteruit achteruit gaan en u de post niet meer kunt lezen;
omdat de administratie voor u steeds ingewikkelder wordt en het niet meer lukt om alles goed te ordenen;
omdat u partner voorheen altijd de administratie deed;
omdat u geen kinderen of familie in de buurt heeft wonen, die u kunnen helpen.

De administratieve hulp kan bestaan uit:

het doornemen en afhandelen van de post;
het ordenen en opbergen van uw papieren;
het regelen van bijv. automatische afschrijvingen;
het telefoneren met instanties;
het invullen van eenvoudige formulieren/aanvragen.

Hulp bij administratie is er niet voor ouderen met schulden. Ook ouderen die niet meer in staat zijn om zelf de eindverantwoordelijkheid te dragen kunnen wij niet helpen. Natuurlijk kunnen wij u wel helpen om een passende oplossing te zoeken.

U kunt zich met de vraag wenden tot één van de adviseurs